Fragment: Amper voordelen bij dure platinum tickets

In de uitzending van maandag 13 mei 2024 neemt Radar platinum concerttickets onder de loep. Want bieden deze duurdere tickets eigenlijk wel de voordelen die je verwacht? 

Zijn platinum tickets misleidend?

Concertgangers komen het steeds vaker tegen: platinum tickets. De prijs van deze kaartjes wordt bepaald op basis van vraag en aanbod, wat tot extreem hoge ticketprijzen leidt.

Uit een enquête van Radar blijkt dat mensen bij de aankoop van platinum tickets voordelen verwachten, zoals de beste plekken. Maar in tegenstelling tot wat de naam én de prijs doet vermoeden, hebben de kaartjes deze voordelen lang niet altijd. Is dit niet misleidend? En zorgt deze vorm van ticketverkoop er niet voor dat  straks alleen rijke fans grote concerten kunnen bezoeken? 

Dure ticketprijzen weerhouden concertgangers

Driekwart van alle door Radar ondervraagde mensen die weleens een concert meepakken, laat zich hierdoor weerhouden door stijgende ticketprijzen. De volledige uitslag lees je hier:

Zo ben je verzekerd van kaartjes

Wil je jouw kans op concert- of festivalkaartjes vergroten? Radar zet een paar trucs op een rij in het volgende artikel: 

Reactie Ticketmaster

Radar heeft Ticketmaster verschillende vragen gesteld over deze platinum tickets. Deze reactie lees je hier: