background branding

Fragment: Deurbel met camera: uitkomst of ergernis?

In de uitzending van maandag 25 september 2023 besteden we aandacht aan de slimme deurbel en aan welke regels je je moet houden als je zo'n bel naast de deur hangt. Steeds meer huishoudens hebben namelijk zo'n deurbel met camera, maar niet iedereen houdt zich aan de regels. 

Slimme deurbel in opmars

De slimme deurbel is in opmars. Begin dit jaar hadden zo'n 1,2 miljoen huishoudens de camera aan de deur hangen. Voor veel huiseigenaren een veilig idee, maar voor sommigen juist een ergernis omdat je te pas en te onpas gefilmd wordt door de slimme deurbellen.

Niet iedereen heeft de camera's namelijk alleen op zijn eigen terrein gericht, terwijl dit wel de bedoeling is. Aan welke regels moet je je houden als je zo’n deurbel aanschaft? En waar kan je terecht als je een klacht hebt over bijvoorbeeld de slimme deurbel van je buurman? We vragen het de Autoriteit Persoonsgegevens.

Data slimme deurbellen in de cloud

Online zetten we de regels voor slimme deurbellen nog eens voor je op een rij. Ook besteden we aandacht aan een andere zorg omtrent slimme deurbellen, namelijk dat je data opgeslagen wordt in de cloud van grote bedrijven. Hoe kan dat? En kun je dit voorkomen? Je leest het hier