background branding

Fragment: Onterechte huurverhoging

Veel woninghuurders in de vrije sector hebben de huur onterecht zien stijgen en hebben mogelijk recht op flinke compensatie. Rechters hebben het afgelopen jaar meerdere keren een streep gezet door huurverhogingen bij grote vastgoedbeleggers. Ze noemen de verhogingen oneerlijk, ze zijn in strijd met Europese regels.

De uitspraken kunnen grote gevolgen hebben voor andere huurders, zij hebben mogelijk tienduizenden euro’s te veel betaald. Hoe zit het precies? En wat kun jij doen als je vastzit aan zo’n oneerlijk huurcontract? Radar zoekt het uit. 

Reactie verhuurder

Radar heeft verschillende verhuurders om een reactie gevraagd. Zij reageren als volgt:

  • Bouwinvest: “Een aantal kantonrechters hebben in een aantal zaken van institutionele partijen inderdaad ambtshalve toetsingen gedaan. Het blijft op dit moment wachten op uitspraken in hoger beroep en het antwoord van de Hoge Raad. Zolang dit onder de rechter is, zullen wij niet ingaan op deze zaak.”
  • Amvest: “Wij kunnen hier op dit moment geen inhoudelijke uitspraken over doen. Wij wachten eerst de antwoorden van de Hoge Raad af.”
  • Vesteda: “We hebben ons hoger beroep in een rechtszaak aangehouden en wachten nu eerst op de beantwoording van de prejudiciële vragen door de Hoge Raad.”