Gamers opgelet: Nintendo repareert deze Switch-controllers voortaan gratis

nintendoswitch148100787_l_normal_none.jpg

Nintendo gaat controllers van de Nintendo Switch die last hebben van de zogenaamde Joy-Con drift voortaan levenslang gratis repareren. Dat maakt de Europese Commissie bekend. Radar schreef in 2021 al over het probleem. Toen bood de topman van Nintendo al excuses aan, maar het leidde lange tijd niet tot oplossingen.

Naar aanleiding van een oproep de Consumentenbond en negen andere consumentenorganisaties, hebben de Europese Commissie en toezichthouders diverse gesprekken gevoerd met Nintendo, zo meldt de Consumentenbond in een persbericht.

Gratis reparatie

Naar aanleiding van de oproep belooft de fabrikant de controllers gedurende de hele levensduur gratis te repareren. Dat geldt ook voor tweedehands gekochte controllers én voor controllers die door een andere partij geopend of gerepareerd zijn. Eerder wilde Nintendo deze groep nog uitsluiten van de regeling. De regeling geldt niet voor controllers die kapot zijn gegaan als gevolg van verkeerd gebruik of door vallen.

Controller wordt onbruikbaar door ‘Joy-Con drift’

Bij de zogenaamde ‘Joy-Con drift’ bewegen personages in een spel zonder dat de gebruiker de controller aanraakt. Hierdoor wordt de controller onbruikbaar. De Consumentenbond en negen andere consumentenorganisaties hadden de Europese toezichthouders opgeroepen op te treden vanwege aanhoudende problemen met de controllers. 

Bijna 25 duizend consumenten uit verschillende Europese landen hebben hun beklag gedaan over de console, zo blijkt uit een meldpunt opgezet door de consumentenorganisaties. Ongeveer de helft van de klachten kwam binnen bij de Consumentenbond. Vooral de snelheid waarmee de Joy-Cons stuk gingen was een doorn in het oog van de klagers.

Weigeren reparatie blijft mogelijk

Let wel op, schrijft het Nintendo-magazine Daily Nintendo, want het bedrijf kan reparaties nog altijd weigeren. Dit kan Nintendo doen wanneer zij het gevoel heeft dat er onrechtmatig met de Joy-Con is omgegaan, bijvoorbeeld door nalatigheid of als de Joy-Con gemodificeerd is door meerdere stoffen aan het materiaal van de Joy Con toe te voegen. Het kan dus geen kwaad om de servicepagina van het bedrijf door te lezen voor je je controller naar de fabrikant opstuurt.

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, is tevreden over het resultaat, maar is  ook kritisch: “Consumenten zijn geholpen. Dat is heel belangrijk. Tegelijkertijd worden de problemen met de controllers veroorzaakt door een ontwerpfout. Die maakt dat de controllers voortijdig worden afgedankt. Dat is absoluut niet duurzaam, en die kwestie is nog niet opgelost. Eigenlijk zouden producten met een ontwerpprobleem van de markt af moeten.”

Bronnen: Consumentenbond, Nintento, Daily Nintendo