Gebruik mobiel internet verder gestegen

Het gebruik van mobiel internet is in 2013 verder toegenomen. Van de 12- tot 75-jarigen in Nederland gebruikte vorig jaar 72 procent zijn of haar mobiele telefoon om te internetten, tegen 61 procent een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag heeft bekendgemaakt.

Telecombedrijven hebben al jaren last van de opmars van mobiel internet omdat hun klanten daardoor minder zijn gaan bellen en sms'en. De inkomsten uit mobiel dataverkeer zijn bij lange na niet voldoende om dat te compenseren. In het derde kwartaal van 2013 daalde de omzet in de telecomsector volgens het CBS met 3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Uitzending

In de uitzending van 6 januari 2014 besteedde Radar aandacht aan mobiel bereik. In samenwerking met vergelijkingssite Bellen.com hield Radar een enquête die door ruim 60.000 mensen werd ingevuld. Hieruit blijkt dat bellen, sms'en en internetten lang niet altijd en overal makkelijk gaat, omdat er bijvoorbeeld geen bereik is.

Bron: ANP / TROS Radar