Geen gratis Eftelingkaartjes, wél veel spam

eftelingg.jpg

Een mail van Beste-dagdeals beweert dat je bij registratie kans maakt op zeven gratis toegangskaarten voor de Efteling. Klik niet op links en verwijder deze mail, het gaat om spam.

'Hoe vaak bent u in de Efteling geweest?’ staat in de mail. Je kan dan kiezen uit 'nooit', 'een keer' en 'vaak’, en je kunt ook klikken op 'Valideer'. Let op: doe dit niet! Laat je ook niet verleiden om je af te melden voor de maildienst door op de linkjes onderaan het bericht te klikken.

Doe je dat wel, dan kan het namelijk zijn dat je laat weten dat je mailaccount actief is. De toestroom aan waardebonnenmails wordt alleen maar meer. Wel kan je de afzender blokkeren waardoor je geen e-mails meer zal ontvangen.

Hoe herken je valse mails?

Controleer het mailadres van de verzender. Is dit een vaag adres, of een afgeleide versie van de echte naam van een bestaand bedrijf? Dan is het waarschijnlijk foute boel. Spelling?

Je kunt spam ook herkennen aan slecht taalgebruik. In dit geval staat onderin de mail de bijzondere zin: ‘Wedstrijd: Neem deel aan onze wedstrijd en laat uw geluk spreken zonder complex.’Twijfel je over de echtheid?

Neem dan contact op met het bedrijf zelf (in dit geval de Efteling), via gegevens die je zelf vindt op de officiële website (doe niks met de contactgegevens in de mail zelf).

Nog meer lezen over waardebonnen-spam? Klik hier voor het hulpartikel.

Bron: De Fraudehelpdesk / Radar