Pas op: Phishingbericht op Facebook uit naam van Albert Heijn

fb_winactie_800x628.jpg

Vijftig euro shoptegoed voor Albert Heijn ontvangen door enkel je gegevens achter te laten? Let op: een Facebookbericht waarin je zo'n Albert Heijn-waardebon kunt aanvragen is phishing.

Misschien heb je ook weleens een mailtje gehad waarin je waardebonnen van wel 500 euro kunt winnen voor diverse drogisterijen en supermarkten. Radar besteedde daar eerder al aandacht aan. Dergelijke spam-berichten worden niet alleen via e-mail verstuurd, maar komen nu ook op Facebook voor.

Klik niet!

Twijfel je aan de echtheid van een Facebookbericht? Klik dan niet op links! Wil je weten of het gaat om phishing, dan kun je altijd contact opnemen met het bedrijf. Zoek de gegevens zelf op, en ga niet af op informatie in het bericht.

Voorbeeld

Bekijk het voorbeeld van de Facebookpost uit naam van Albert Heijn hieronder. Lees je dit artikel op je smartphone, kantel dan het scherm om de volledige afbeelding te zien.

Het lijkt alsof het bericht linkt naar de officiële website van Albert Heijn (www.ah.nl), maar je komt terecht op een pagina waar om je gegevens wordt gevraagd.

Een woordvoerder van Albert Heijn laat aan Radar weten nooit zulke waardebon-winacties op te zetten. De supermarktketen is bekend met het probleem en komt valse aanbiedingen vaker tegen, zowel in de mail als op Facebook.

Wil je meer weten over de waardebon-winacties die via mail worden verstuurd? Lees dit artikel en kijk naar Radar op 7 september 2015, 20:30 uur.