Geen vaccinatieafspraak mogelijk bij jou in de buurt, of pas over een lange tijd? Dit kun je doen

vaccinatie-boeken-02062021.jpg

Ben je aan de beurt om een afspraak voor een coronavaccinatie te maken? Dan kan het zijn dat je alleen maar opties krijgt die niet bij jou in de buurt zijn of dat je lang moet wachten. Dit komt door drukte in het online boekingssysteem van de GGD, maar er zijn manieren om een afspraak te maken die je beter schikt.

De beperkte beschikbaarheid ontstaat als veel mensen tegelijk proberen om online een prikafspraak te maken. Dit speelt vooral als mensen net hun uitnodiging hebben gehad of als bekend is gemaakt dat ze aan de beurt zijn. Ook tijdens kantooruren blijkt het drukker te zijn.

Meer beschikbaarheid als je belt of boekt op rustiger moment

In het online boekingssysteem krijgt iedereen drie opties aangeboden, die drie opties worden tijdelijk voor ze gereserveerd. Dit betekent dus dat er een hoop opties worden gereserveerd, en dus niet beschikbaar zijn voor anderen, als er veel mensen in het online systeem zitten. 'Als je na een tijdje weer opnieuw het systeem opent, krijg je die opties misschien wel weer', zegt een woordvoerder van de GGD tegen de NOS.

Het werkt anders als je telefonisch een afspraak maakt. Dan is de kans groter dat je eerder een afspraak kunt maken bij jou in de buurt, omdat je dan wel gelijk alle opties krijgt aangeboden. De GGD benadrukt wel dat ze liever hebben dat mensen online boeken, omdat het callcenter anders overbelast raakt. 

'Geen goede optie? Probeer het over een uur weer'

Het advies van de GGD is dus vooral om op een rustig moment te boeken, dus niet tijdens kantooruren en niet gelijk als duidelijk is dat je aan de beurt bent. Mochten er geen geschikte opties bij staan voor jou, dan kun je het een uurtje later weer proberen. 'Je komt hoe dan ook binnen drie weken aan de beurt', zegt de woordvoerder van de GGD. 

Bron: NOS