background branding

Geschillencommissie onderzoekt vergoeding vervoer bij immuuntherapie

Twee weken geleden hoorde je in onze uitzending het verhaal van Jan Derk Siebenga. Zijn verzekeraar VGZ vergoedt zittend ziekenvervoer voor en na zijn immuuntherapie niet. Onze oproep aan VGZ om coulant te zijn om toch die paar tientjes per behandeling te vergoeden heeft succes gehad.

Siebenga heeft nierkanker en ondergaat immuuntherapie. Na de behandeling is hij niet in staat om zelf naar huis te rijden of urenlang met het openbaar vervoer te reizen. Daarvoor is er zittend ziekenvervoer, maar omdat dat niet in het basispakket van de zorgverzekering zit krijgt Siebenga daar geen vergoeding voor. Opmerkelijk, want voor soortgelijke behandelingen als chemo- en radiotherapie wordt zittend ziekenvervoer wel vergoed. Zorgverzekeraar Menzis blijkt uit een eerdere uitzending wel coulant te zijn naar patiënten die immuuntherapie ondergaan door zittend ziekenvervoer te vergoeden.

Oproep heeft succes gehad!

Radar riep VGZ op Facebook op om die paar tientjes per behandeling te vergoeden. Meer dan 291.000 lezers hebben de oproep voor Jan Derk gelezen en hun verontwaardiging uitgesproken. Zij steken Jan Derk een hart onder de riem en maken zich erg boos om de situatie, blijkt uit de honderden reacties. Onze oproep voor Jan Derk werd 1765 keer gedeeld en meer dan vijfduizend mensen vinden dat VGZ coulant moet zijn. De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) heeft aangegeven de zaak van Siebenga te onderzoeken. Dit omdat verzekeraars in soortgelijke gevallen in het verleden, zoals Menzis, coulance hebben aangeboden. Radar blijft de zaak volgen.