background branding

Gezonde levensstijl in de knel door stijgende prijzen

146407944_l.jpg

Bijna één op de drie Nederlanders geeft aan minder gezond te eten nu goede producten duurder zijn geworden als gevolg van de hoge inflatie. Terwijl mensen wel graag een gezonde levensstijl willen. Dit komt naar voren uit onderzoek in opdracht van verzekeraars a.s.r. en Ditzo

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 15 procent van de ondervraagden om financiële redenen een sportlidmaatschap heeft opgezegd. Meer dan de helft van de deelnemers (56 procent) geeft aan bereid te zijn om dagelijkse gewoonten aan te passen voor een gezonder leven. Stijgende prijzen blijkt hierbij de grootste belemmering te zijn. Daarnaast vinden mensen het moeilijk om gezonde keuzes lang vol te houden. 

Zorgwekkend

‘Wij herkennen het beeld dat mensen aan het worstelen zijn en dan sneuvelen de leuke dingen het eerst’, vertelt directeur Arjan Vliegenthart van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) aan AD. Hij vindt het zorgwekkend dat ongezond leven op korte termijn goedkoper is dan gezond leven, terwijl op lange termijn het beslag op de samenleving groot is. ‘Dus het is een maatschappelijk probleem’, aldus Vliegenthart. 

Bron: AD