Hoe kan je zien of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp?

29062021 whatsapp.jpg

Heeft die persoon een ander nummer, geen internet of ben je geblokkeerd? WhatsApp meldt dat er een aantal aanwijzingen zijn die aangeven of je geblokkeerd bent door iemand.

We hebben de aanwijzingen voor je op een rijtje gezet:

  • Je kunt in de chat van een contact niet langer de informatie 'Laatst gezien' of de status 'Online' zien. Weet wel dat iemand zijn 'Laatst gezien'-status kan aan- of uitzetten. Je bent dus niet per definitie geblokkeerd als je dit niet meer ziet staan bij een contact. In je privacy-instellingen kun je bepalen wie het tijdstip ziet waarop je voor het laatst online bent geweest (niemand, iedereen of alleen jouw contacten). Je kunt dit vinden onder: Instellingen -> Privacy -> Laatst gezien. Je 'Online'-status kun je niet verbergen/aanpassen via je instellingen. Als iemand nooit meer de 'Online'-status heeft, bestaat de kans dat je bent geblokkeerd.
  • Je ziet van een contact geen updates van de profielfoto. Ook dit kan naar voorkeur worden aangepast in de privacy-instellingen
  • Je ziet van een contact geen statusupdates, maar voor deze status geldt hetzelfde: je kunt het aanpassen in je privacy-instellingen.
  • Bij verstuurde berichten aan die persoon verschijnt altijd één groen vinkje (bericht verstuurd), maar nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd). Ook niet na verloop van tijd (geen internet).
  • Oproepen worden niet tot stand gebracht. Ze komen niet door.

Als je één van bovenstaande aanwijzingen bij een contactpersoon ziet, kan dit dus betekenen dat die persoon je heeft geblokkeerd. Maar zoals wordt uitgelegd, kun je bepaalde updates ook aanpassen. Als álles echter niet (meer) zichtbaar is en je berichten ook niet worden afgeleverd, ben je waarschijnlijk geblokkeerd.

'Opzettelijk vaag gemaakt'

Het bedrijf meldt dat ze het 'opzettelijk vaag hebben gemaakt'. 'We hebben dit gedaan om je privacy te beschermen wanneer je iemand blokkeert. Hierdoor kunnen we je ook niet vertellen of je door iemand bent geblokkeerd.'

Bron: WhatsApp