Hoge ambtenaar dreigde advocaat toeslagenouders tegen te werken na kritiek in Radar-uitzending

toeslagen_schandaal.jpg

Een afdelingshoofd van de overheidsdienst die de toeslagenaffaire moet herstellen, dreigde de samenwerking op te zeggen met toeslagenadvocaat Suzanne Arakelyan. Dit omdat zij de hersteloperatie bekritiseerde in de Radar-uitzending van 25 september. “Ik ben gisteren echt geschrokken van Radar en wat jij daarin aangaf. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat dat betekent voor onze open communicatie en samenwerking en wil me daarop beraden,” schrijft de ambtenaar in mails die in handen zijn van Radar.

Toeslagenouders versus de Belastingdienst

In de uitzending stelt Arakelyan, die gedupeerde ouders bijstaat in 345 zaken, dat de overheidsdienst Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) niet gelooft in het verhaal van de ouders als dat afwijkt van de informatie van de Belastingdienst. “Als een ouder vertelt dat er wel opvang is afgenomen, maar als er in de systemen van de Belastingdienst iets anders staat, dan worden de systemen van de Belastingdienst geloofd," zegt ze. 

Dat wordt onderschreven door de onafhankelijke Bezwaarschriftenadviescommissie. Een woordvoerder zegt: “De stelling klopt dat je tien-nul achterstaat als de Belastingdienst iets heeft gevonden in de systemen, versus wat jij probeert aan te tonen met je dossier."

Afdelingshoofd impliceert samenwerking op te zeggen

Toch leidt de stelling een dag later tot een mail van een UHT-afdelingshoofd: “Ik ben gisteren echt geschrokken van Radar en wat jij daarin aangaf. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat dat betekent voor onze open communicatie en samenwerking en wil me daarop beraden.”

Als Arakelyan vraagt wat hij bedoelt, antwoordt de ambtenaar dat zij feitelijke onjuistheden heeft verspreid. Hij schrijft: “Iedereen heeft van jou nu gehoord dat UHT het ouderverhaal niet meeneemt. Hoe gaan we dat rechtzetten?”

Arakelyan schrikt van de mails, vertelt ze aan Radar. “Ik denk dat hij bedoelt: nou, dan ga ik jou dus nergens bij helpen. Dat het me moeilijker wordt gemaakt.”

Want voorheen kon Arakelyan wel bij dit afdelingshoofd aankloppen wanneer een procedure voor een toeslagenouder weer eens vastliep. “Ik had een goede samenwerking met hem, vond ik. Ik had helemaal niet verwacht dat ze er zo dreigend mee om zouden gaan. Ik krijg het gevoel dat ze me de mond proberen te snoeren. Dit hoort niet, dat je zo communiceert met een externe advocaat die gedupeerden bijstaat.”

Orde van Advocaten en UHT reageren

De Nederlandse Orde van Advocaten wil niet reageren op de mailwisseling tussen Arakelyan en de UHT-ambtenaar. De Orde vindt dat Arakelyan en andere advocaten terecht zorgen hebben geuit over de problemen bij het herstelproces van de toeslagenaffaire, maar wijst tegelijkertijd op “belangrijke stappen” om het verhaal van de ouder centraal te stellen voor het vergoeden van aanvullende schade.

Het afdelingshoofd wilde niet zelf reageren op vragen van Radar. Een woordvoerder van de UHT stelt: “Dienst Toeslagen hecht erg aan open communicatie en een goede samenwerking met alle betrokken advocaten en andere partners. Kort na het versturen van de emails hebben we contact opgenomen met de betrokken advocaat om dit aan te geven. Dit had zo niet mogen gebeuren. Bovendien heeft de betrokken medewerker zijn excuses aangeboden aan de advocaat.” 

Suzanne Arakelyan denkt nog na of ze de excuses aanvaardt.