background branding

Honderden miljoenen pensioengeld niet uitgekeerd vanwege ontbreken adresgegevens

Pensioen mei 2022.png

Honderden miljoenen euro's van 'onvindbare' gepensioneerden blijven liggen bij pensioenfondsen. Dat bevestigt pensioenfonds ABP na eerdere berichtgeving van De Telegraaf. Het gaat om mensen die recht hebben op een pensioen maar dat niet hebben aangevraagd en dat dus niet kan worden uitgekeerd. Pensioenfondsen proberen met hen in contact te komen.

Zo zijn bij ambtenarenfonds ABP geen adresgegevens bekend van 19.000 gepensioneerden, onder meer doordat ze in het buitenland zijn gaan wonen. Voor hen ligt er nog 300 miljoen euro klaar. Per persoon gaat het gemiddeld om bijna 16.000 euro. Het zijn bijvoorbeeld mensen die tijdens hun studie als studentassistent hebben gewerkt en zo pensioen hebben opgebouwd, maar niet weten dat ze recht hebben op een uitkering.

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, laat weten er alles aan te doen om mensen terug te vinden. 'Werknemers hebben hiervoor gespaard. Ze hebben er gewoon recht op', zegt een zegsvrouw. ABP zet onder meer medewerkers in om mensen op te sporen. Een extern bureau vond eerder 2000 deelnemers, aldus een woordvoerster. 'Mensen die gevonden worden, zijn heel erg blij.'

Bron: ANP