background branding

Hudson's Bay springt in leemte V&D

hudsonsbay-vd-780.jpg

Het Nederlandse winkellandschap lonkt voor het Canadese Hudson's Bay (HBC). De warenhuisketen kondigde dinsdag aan naar Nederland te komen en topman Richard Baker was eerlijk over de reden: het totale gebrek aan concurrentie na de ondergang van V&D.

De eerste twintig winkels die HBC de komende twee jaar wil optuigen, zullen voornamelijk in oude V&D-panden worden gevestigd. Het vlaggenschip komt in Amsterdam, maar over de andere locaties die verspreid over het land worden geopend, wordt pas volgende maand meer bekendgemaakt. Het gaat naast winkels van Hudson's Bay ook om vestigingen van de discountketen Saks OFF 5TH.

Shop-in-shops

Of er een eigen distributiecentrum komt in Nederland wordt pas tegen het einde van de zomer duidelijk. Wel liet de topman weten dat Hudson's Bay, net als V&D eerder, gaat werken met shop-in-shops. Met welke winkels daarvoor wordt samengewerkt is nog niet bekend.

Baker omschrijft Hudson's Bay als innovatieve, moderne warenhuizen met een hedendaagse inrichting. Hudson's Bay en Saks openen ook webwinkels in Nederland.

'Positief nieuws'

De komst van Hudson's Bay naar Nederland is volgens minister Henk Kamp (Economische Zaken) positief nieuws, voor consumenten, winkelmedewerkers en voor de leefbaarheid van de binnensteden in ons land. 'Na het slechte nieuws van een aantal grote faillissementen, is dit een welkome opsteker', zei hij. Dat neemt evenwel niet weg dat er nog te veel winkels leeg staan in Nederland, voegde de bewindsman eraan toe.

Bron: ANP