background branding

Laatste V&D sluit de deuren

vd_failliet_780.jpg

Het laatste warenhuis van V&D sluit zaterdag voorgoed de deuren. Koopjesjagers en andere geïnteresseerden kunnen tot het middaguur nog terecht bij het filiaal in Hilversum.

Daarna is het voorbij, de spullen die dan nog niet verkocht zijn gaan naar een opkoper.

Succesvolle uitverkoop

Oorspronkelijk zouden meer filialen tot en met zaterdag open blijven. Maar de opheffingsuitverkoop in die filialen bleek erg succesvol, ze waren al snel door hun restvoorraden heen. Vrijdag gaan daarom zes filialen al definitief dicht.

Het failliete warenhuisconcern begon vorige maand kortstondig aan een tweede leven. De heropening door de curatoren trok direct massa's mensen naar de warenhuizen. Dat was in de periode daarvoor niet meer voorgekomen.

Opstootjes

De drukte nam de eerste dagen na de heropening zelfs zulke grote vormen aan, dat de V&D in Rijswijk noodgedwongen kort moest sluiten. Klanten dreigden met elkaar op de vuist te gaan toen ze tegelijk de winkel in wilden.

Doorstart Jumbo

De voorheen grootste warenhuisketen van Nederland ging in februari ten onder, toen een doorstart onhaalbaar bleek. Wel lijfde supermarktconcern Jumbo de La Place-restaurants van V&D in. Hoeveel de opheffingsverkoop voor de boedel heeft opgeleverd, is nog niet bekend. De curatoren komen daar naar verwachting begin juni op terug in hun volgende faillissementsverslag.

Bron: ANP