background branding

ING past uitkering spaarrente aan: hoe zit dit bij andere grote banken?

Ing

ING stopt met het maandelijks uitkeren van de spaarrente. In plaats daarvan krijgen klanten het eens per jaar uitkeert, zoals voor 2020 ook het geval was. Wat is het uitkeer-beleid van andere grote banken?

Rabobank

Wie klant is bij de Rabobank en daar ook een spaar- of beleggersrekening heeft, kan in de meeste gevallen rekenen op een jaarlijkse af- of bijschrijving. Afschrijven gebeurt alleen bij een negatieve rentestand. Er zijn wel uitzonderingen. De bank schrijft bij klanten met de Rabo OpbouwSpaarRekening maandelijks de rente af- of bij. Een spaardeposito bij deze bank? Dan zijn er afspraken met je gemaakt over de rente-afhandeling. 

ABN Amro

Ook bij ABN wordt het rentebedrag over spaarrekeningen per maand of per kwartaal verrekend. Bij deze bank geldt dat mensen met een spaardepositio wel jaarlijks bijgeschreven krijgen. 

ASN en SNS 

Naast Rabo en ABN, zijn ook de bankmerken van de Volksbank grote spelers in Nederland. het gaat dan bijvoorbeeld om ASN en SNS. Bij ASN wordt het rentebedrag maandelijks verrekend. Ook bij SNS is dit het geval. 

Triodos

Tot slot Triodos. Wie hier een spaarrekening heeft, krijgt jaarlijks het berekende saldo uitgekeerd. Als je bij deze bank een spaardeposito hebt lopen die langer dan één jaar loopt, krijg je de rente jaarlijks uitgekeerd. Heb je een spaardeposito met een looptijd van minder dan één jaar, dan krijg je je geld uitgekeerd na de vastgestelde rentevaste periode.

Meer over