Inktvlekken op je kleding? Zo krijg je ze weg

Inktvlek_shirt_2023 (1).jpg

Je hebt met verse inkt een verslag geschreven en schuift met je trui over het blad, of je loopt te klieren met een pen waardoor er inkt op je shirt druppelt. De meeste mensen hebben wel eens te maken gehad met inktvlekken op kleding. 

Maar hoe zorg je ervoor dat die vlekken weer als sneeuw voor de zon verdwijnen? Radar zet een aantal goede tips op een rij.

Een flinke scheut melk of karnemelk

Melk is goed voor elk, en dat geldt zeker voor kledingstukken met inktvlekken. Heb je een ongelukje gehad met inkt? Schenk dat een flinke scheut (karne)melk uit over de vlek en laat het tenminste een half uur intrekken. Was het kledingstuk vervolgens, zonder andere kledingstukken, via het normale wasprogramma en geniet daarna van je outfit zonder vlekken!

Ossengalzeep

Je moet het thuis maar net hebben liggen: ossengalzeep. Maar mocht het nog in je kast liggen, dan is het een zeer effectieve manier om inktvlekken uit kleding te krijgen. Maak ossengalzeep een beetje nat en dep het met een schone doek op de vlek (niet wrijven!). Als je dit even hebt laten intrekken, kun je het wassen volgens dezelfde instructies: zonder andere kledingstukken en via het normale wasprogramma.

Haarlak of deodorant

Naast hulpmiddelen voor een strakke coupe of frisse geur onder de oksels, zijn deodorant en haarlak ook uitstekende hulpverleners bij inktvlekken. Trek het bevlekte kledingstuk strak op een schone doek en spuit vervolgens de deodorant of haarlak erop. En daarna… je verwacht het al: wassen volgens de instructies en zonder andere kledingstukken.

Bron: 123schoon.nl