Oeps, lippenstift op je kleding? Zo verwijder je de vlek

Lippenstift_shirt_2022.jpg

Heb je een romantisch avondje gehad of ben je met je mouw langs je mond gegaan? Dan bestaat de kans dat je kleding met lippenstift in aanraking is geweest en een vlek heeft achtergelaten. Maar wat kun je het beste doen om deze vlek te verwijderen?

Radar zocht het uit!

Niet wrijven, maar laten opnemen

Belangrijk is dat zodra je de lippenstiftvlek ziet, je actie onderneemt. Doe dit absoluut niet door er overheen te wrijven, dan is de kans groot dat de vlek juist in de vezels trekt en het daardoor nog lastiger te verwijderen is. 

Probeer in plaats daarvan de vlek te deppen met bijvoorbeeld een papieren handdoek of schone doek. Dit zal waarschijnlijk de vlek niet doen verdwijnen, maar het zorgt er in ieder geval voor dat de vlek minder zichtbaar is en de gekozen vervolgstap wordt daardoor makkelijker uitvoerbaar.

Haarlak laten intrekken

In de categorie huis-tuin-en-keukenvoorwerpen: haarlak. Spuit een beetje van dit spul op de vlek en laat het vervolgens (minimaal) een kwartier intrekken. Druppel vervolgens wat lauw water op een schone doek en dep de vlek. Wanneer je het hierna mee laat draaien in de wasmachine, is de kans groot dat de vlek hierna verleden tijd is.

Uiteraard, baking soda

We kunnen inmiddels bijna een boek vullen met de wondere krachten van bakings soda, maar ook in dit geval lijkt het goedje antwoord te bieden op onze vraag. Het werkt het best als je een bakje of emmer met lauw water vult en daarbij een schepje baking soda voegt. Leg vervolgens het kledingstuk in deze mix en wacht tot het intrekt. Uiteraard is het daarna nog wel even nodig het kledingstuk in de was te gooien.

Alcohol ontsmettingsmiddel

Als je alcohol ontsmettingsmiddel in huis hebt kan dit ook een effectieve manier zijn om een lippenstiftvlek te verwijderen. Neem een watje waar je het ontsmettingsmiddel op druppelt.  Gebruik deze vervolgens om de vlek mee te deppen. Spoel dit na een tijdje uit en laat het - je raad het al - meedraaien met de was.

Groene zeep

Ook is het mogelijk om groene zeep te gebruiken om de lippenstiftvlek weg te krijgen. Dit gebruik je om op dezelfde manier als de baking soda, dus het goed laten intrekken in een bakje of emmer en het vervolgens uitspoelen en mee laten draaien in de wasmachine.

Bron: Trent alert / Derma care