Justitie onderzoekt emissiefraude bij Renault

renault.jpg

Justitie in Frankrijk is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar mogelijke fraude met uitstootwaarden bij autoconcern Renault. Dat meldde een woordvoerder van het OM vrijdag.

De strafrechtelijke stap volgt op een eerder onderzoek dat de autoriteiten hadden gedaan bij Renault. In januari vorig jaar werden al doorzoekingen gedaan. Er is voldoende materiaal gevonden om het onderzoek verder door te zetten.

Rechtzaak

Drie onderzoeksrechters houden zich nu bezig met de zaak, die vergelijkbaar is met gesjoemel met de uitstootgegevens van dieselmotoren bij Volkswagen. Zij zullen vervolgens beslissen of er een rechtszaak wordt aangespannen tegen Renault. De autofabrikant heeft nog geen reactie naar buiten gebracht.

Donderdag kwam Fiat Chrysler onder vuur te liggen vanwege vergelijkbare misstanden. Het Italiaans-Amerikaanse bedrijf ontkende de beschuldigingen echter. Op de beurs in Parijs werd door beleggers negatief gereageerd op het nieuws. Het aandeel Renault stond aan het eind van de ochtend ruim 2 procent in de min.

Bron: ANP