background branding

Kabinet trekt 35 miljoen euro extra uit voor subsidiepot isolatie

Isolatie-89679766_s.jpg

Het kabinet stopt nog eens 35 miljoen euro in een subsidiepot voor isolatie van huizen en bijvoorbeeld het plaatsen van warmtepompen. De subsidie, met inmiddels een budget van 325 miljoen euro, was in trek en dreigde sneller op te raken dan gedacht. Het loket voor de subsidie is nog tot het einde van het jaar open.

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing bedroeg aan het begin van het jaar nog 228 miljoen euro. Vorige maand werd daar al geld bij gedaan door het kabinet. Inmiddels is het budget met bijna 100 miljoen verhoogd. Juist in tijden van enorm hoge gasprijzen vindt het kabinet het van belang dat mensen zorgen dat hun huis minder of schonere energie gebruikt.

Meer aanvragen dan verwacht

De aanvragen voor de subsidie ‘lopen nog sneller op dan we eerder hadden verwacht’, aldus energieminister Rob Jetten. Het kabinet heeft daarom het budget verhoogd ‘om te voorkomen dat hoognodige isolerende maatregelen tot stilstand komen’.

Huizen sneller isoleren

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) benadrukt dat huizen sneller geïsoleerd moeten worden, ook om de klimaatdoelen te halen. ‘Of het nou omwille van Parijs, Poetin of de portemonnee is: het tempo moet omhoog’, zegt hij.

Bron: ANP