background branding

Kauwgom uit haar krijgen: zo doe je dat

kauwgom_01.jpg

De schaar plakken lijkt onvermijdelijk als er kauwgom in aanraking komt met haar. Toch kun je dit plakkerige goedje ook verwijderen zonder tussenkomst daarvan. Radar legt je uit hoe. 

Pindakaas

Het klinkt raar, maar pindakaas blijkt een uitstekend middeltje om kauwgom te verwijderen. Hoe ga je te werk? Pak eerst de kauwgomklit, en maak er met een elastiekje een klein staartje van. Het handigste is om het hoofd vervolgens te laten rusten naast een theedoek. Daarna leg je alleen het deel met de kauwgom bovenop de doek. Masseer de pindakaas zo diep mogelijk in. Soms helpt het om het er met een oude tandenborstel nog even goed door te boenen.

Nadat je de boel een paar minuten laat inwerken, kun je de kauwgom gemakkelijk met je vingers, of met een kam, verwijderen. Blijft er nog wat zitten? Herhaal de pindakaasbehandeling dan nog een keer. Daarna kun je ook de laatste restanten kauwgom verwijderen met een papieren zakdoekje. Vervolgens even het haar wassen is geen overbodige luxe.

Kokos- of olijfolie

Heb je geen pindakaas in huis maar wel olijf- of kokosolie? Ook hiermee kun je uit de voeten om de kauwgom te verwijderen. De werkwijze is hetzelfde als bij de pindakaas.

Ijsklontjes

Durf je het echt niet aan met pindakaas of olie? Dan zou je het kunnen proberen met ijsklontjes. De smurrie bevriest en wordt hard, waarna je het er makkelijker uit kunt pulken. Je moet het plukje haar wel blijven bevriezen, want zodra het ontdooit wordt het weer plakkerig. Je moet dus wel even geduld hebben, maar het is nog altijd beter dan de schaar.

Meer over