Knoflook gegeten? Zo verminder je de geur uit je mond

knoflookgeur Mei 2022.png

Natuurlijk is knoflook een heerlijke smaakmaker om door je eten te mengen. Want zeg nou zelf, bijna elk gerecht wordt er toch beter op? Helaas is er één groot nadeel… De geur die je via je mond kan verspreidt na een knoflookrijke maaltijd. 

De reden van deze onaangename geur is de aanwezigheid van zwavel, die vrijkomt tijdens het kauwen. Maar hoe kom je nu van deze geur af? We hebben in onze WhatsAppgroep gevraagd naar tips en kregen veel reacties binnen. 

Kauw op peterselie

De meest voorkomende tip was het eten van peterselie na een knoflookrijke maaltijd. Martin geeft aan dat dit een zogeheten ‘contramiddel’ is, wat betekent dat het de werkzaamheid van knoflook kan neutraliseren.

Freek voegt daaraan toe dat het vooral belangrijk is dat er op rauwe peterselieblaadjes wordt gekauwd. 

Eet een koffieboon

Een andere tip die meermaals binnenkwam is het eten van een koffieboon. Ilies geeft aan dat het opknabbelen van een koffiebon niet per se lekker, maar wel enorm effectief is. Ook volgens Marjo zal het de knoflookwalm doen verminderen. 

Of de geur van koffiebonen per se als vooruitgang kan worden gezien, is natuurlijk een andere discussie…

Verwijder de kies

En nee, hiermee bedoelen we niet je eigen kies. Ook een knoflook heeft namelijk een kies, te vinden in het midden en deze bevat de meeste zwavelverbindingen. Ina geeft aan dat je deze het best weg kunt halen om de geur te verminderen.

Franka heeft als aanvullende tip dat dit makkelijker met een mesje te doen is, dan met een knoflookpers. 

Eet of drink zuivel

Ook het eten of drinken van zuivel kan volgens velen de geur van knoflook doen verminderen. Marianna en Joke drinken altijd een glaasje melk en lijken nergens last van te hebben. Volgens Ronald kan ook yoghurt de geur in bepaalde mate compenseren. 

Snoep het weg

Natuurlijk werd ook verschillende malen het nemen van pepermuntjes genoemd, alleen lijkt dit slechts een kortetermijnoplossing. Beverley kwam met een andere originele oplossing: ‘een stuk zoute drop opzuigen en over je hele tong laten gaan.’

Hopelijk helpen deze tips je om de knoflookgeur weg te krijgen!