Knoflook of ui gesneden en nu last van stinkende vingers? Zo kom je ervan af

ui en knof site.jpg

Na een heerlijk diner in de avond lig je ‘s avonds in bed en komen je vingers in de buurt van je neus. Ielh! Wat ruik je nu? Oja.. je hebt knoflook én ui gesneden voor een lekker gerechtje. Maar de smaakmakers hebben een muffe, viezige geur op je vingers achtergelaten. Wat te doen?

Gelukkig bestaan voor de meeste keukenproblemen simpele oplossingen en zo ook in dit geval, namelijk: roestvrij staal. 

De vieze geur reageert met chroom

De sterke geur van knoflook en ui is afkomstig van zwavel- en stikstofverbindingen die onder andere ook een vislucht of rotte-eierenlucht kunnen veroorzaken. Het chroom in een roestvrijstaal oppervlak reageert vervolgens, samen met water, met deze verbindingen, waardoor de geur als het ware aan het oppervlak blijft ‘plakken’. 

Was je handen met een roestvrijstalen ‘zeep’

Het is nu dus zaak om je vingers aan een roestvrijstaal oppervlak af te vegen. Dit kun je doen door je handen langs de wasbak of kraan te bewegen en hier water langs te laten stromen, maar gelukkig kan dit ook eenvoudiger: met een roestvrijstalen ‘zeepje’. Dit is eigenlijk een massief roestvrijstalen blokje, maar dan in de vorm van zeep, zodat deze gemakkelijk is in gebruik.