Kosten betaalrekeningen ABN AMRO fors omhoog

10maartabnamro.jpg

Wie een betaalrekening heeft bij ABN AMRO, moet vanaf 1 juli 2022 meer gaan betalen. Een particulier betaalpakket gaat van 1,95 euro naar 2,95 euro. Dit is een stijging van iets meer dan 50 procent. 

Dit maakte de bank dinsdag bekend. De reden voor de prijsstijging is volgens de bank de hoge kosten door het onderzoeken van witwassen en terrorismebestrijding. Ook wil de bank blijven investeren in nieuwe betaalmethoden en daarvoor zijn de kosten hoog, dus gaan de kosten voor de betaalrekening omhoog. 

Voor zakelijke klanten wordt het een stuk duurder

Ook voor zakelijke klanten stijgen de kosten. Zij moeten, afhankelijk van het soort bedrijf dat ze hebben, ook meebetalen aan het onderzoeken van criminele activiteiten door ABN AMRO. 

Mensen met een besloten vennootschap, coöperaties en kerkgenootschappen moeten vanaf juli elke maand 6,50 euro betalen voor het klantonderzoek. Dit geldt niet voor eenmanszaken. Buitenlandse bedrijven en naamloze vennootschappen betalen vanaf juli maandelijks 20 euro. 

Eerder ABN AMRO de goedkoopste, nu ING en Rabobank

Eerder was ABN AMRO de goedkoopste van de grote banken qua betaalrekeningen, maar dat zit er niet meer in. ING en Rabobank vragen 2,35 euro en 2,25 euro voor hun goedkoopste betaalpakketten en zijn dan de goedkoopste. 

Bron: NU.nl