background branding

Krijg je echt witte tanden van whitening tandpasta?

Wil jij ook zulke witte tanden als in de tandpastareclame? Dan is de vraag of dit met whitening tandpasta lukt.

De Consumentenbond liet dertig mensen een maand lang met verschillende whitening tandpasta's hun tanden poetsen, met teleurstellende uitkomsten.

Bijzonder hoogleraar Preventieve Tandheelkunde, Cor van Loveren, nuanceert het onderzoek enigszins. Volgens hem worden je tanden wél iets witter. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, maar witter dan de oorspronkelijke kleur die je tanden hebben, worden ze nooit. Tenzij ze worden gebleekt met waterstofperoxide, maar dit mag niet worden verwerkt in tandpasta's.

Volgens de Consumentenbond beloven de fabrikanten wel van alles; 'een tint witter in één week', 'direct wittere tanden', of 'langdurig zichtbaar wittere tanden'. In werkelijkheid verwijdert de tandpasta alleen aanslag en vuil, en worden de tanden dus niet echt witter. 'Misleidend', volgens Joyce Donat van de Consumentenbond. Volgens de organisatie is het een zaak voor de Reclame Code Commissie.

Hier lees je de volledige testuitslag van de Consumentenbond. Je vindt hier ook de prijs-/kwaliteitverhouding van de whitening tandpasta's.Lees ook: Is whitening tandpasta schadelijk voor je glazuur? En: werkt het?

Forumreacties

17
  • Door Radar

Iedereen checkt zijn energierekening als die binnen komt. Kloppen de meterstanden wel? Ja, dan verdwijnt de rekening meestal in een laatje. Maar er kan van alles mis mee zijn. Want klopt het tarief voor de correctiefactor gas wel? En is de kilowattuur-prijs van je offerte wel dezelfde als op de eindnota? En wordt de energiebelasting wel goed verrekend? Kortom, kan je je eigen rekening wel controleren? Maandag 6 februari 2017 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door Jantje7

Het is inderdaad moeilijk om de rekening te controleren. Zo wordt verhoging of verlaging van de kale prijs direct verrekend zonder vermelding wat de prijs over een bepaalde periode is geweest. Ook de tussen standen bij prijswijziging worden nergens vermeld. Daarbij komt dan nog dat de betalingen worden bijgeteld, verminderd met een bedrag als met gebruik maakt van automatische incasso. Blijft een bos wat door de bomen niet meer te zien is.

  • Door Leeuw1lion1980

Hier in Amstelveen hebben ze Maas in regelgeving gevonden. Energieleverancier Bam leest standen op afstand af.. Tijdstip onbekend bij huurder.. stuurt eindstanden en kosten naar woningbouw Eigen Haard..... WONINGBOUW stuurt pas rond mei factuur met hierin niet de standen.... Maar alleen verbruik en kosten.... Gevolg totaal oncontroleerbaar.... Bij klachten wijst Bam naar Eigen Haard. en andersom.