Whitening tandpasta? 'Dure onzin', vindt de Consumentenbond

whitening-tandpasta-23-01-780.jpg

Whitening tandpasta is 'dure onzin', concludeert de Consumentenbond na een test onder twaalf whitening tandpasta's. Voor witmaken scoren alle onderzochte tandpasta's een 'dikke onvoldoende'.

Uit het onderzoek blijkt dat whitening tandpasta wel acht keer duurder is, maar de tanden dus niet of nauwelijks witter maakt. De consumentenorganisatie noemt het 'weggegooid geld' en noemt claims als 'direct wittere tanden' en '1 tint witter in 1 week' 'ronduit misleidend'. De bond adviseert: 'koop gewoon normale, goedkope, tandpasta'.Lees ook: Is whitening tandpasta schadelijk voor je glazuur?

Lichtere tandkleuring?

De Consumentenbond vroeg dertig proefpersonen twaalf whitening tandpasta's en twee normale tandpasta's een maand lang te gebruiken. De kleur van de tanden werd voor en na elke ronde beoordeeld door een tandarts.

In 26 van de 420 tests werd een lichtere tandkleuring vastgesteld. Dit was echter niet toe te schrijven aan één middel en trad ook een enkele keer op na gebruik van een gewone tandpasta, aldus de Consumentenbond.

Bron: Consumentenbond