Kruidvat past voorwaarden verrassingsreis aan na klachten

kruidvat-past-voorwaarden-aan-170823.jpg

Winkelketen Kruidvat heeft de voorwaarden aangepast van een voucheractie voor een driedaagse verrassingsreis. Dat gebeurde op last van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Radar ontving klachten over de actie van Kruidvat. De ANVR gaf tegenover Radar aan dat ze vraagtekens bij de actie stelden, terwijl de ACM aangaf dat de zaak aan het onderzoeken waren.

Herroepingsrecht

Kruidvat bood onder meer niet het wettelijk verplichte herroepingsrecht aan van veertien dagen op online verkochte vouchers. Verder gaat Flywise, het bedrijf dat de reizen organiseert, zijn garantieregeling verbeteren.

Driedaagse verrassingsreis van Kruidvat

Onlangs startte Kruidvat een actie met reisvouchers voor een driedaagse verrassingsreis binnen Europa. Als je zo'n voucher koopt, voor 89,99 euro per persoon, weet je nog niet waarheen je reist en waarvandaan je vertrekt. Dat wordt pas duidelijk als je de voucher verzilvert bij de reisorganisator waarmee Kruidvat samenwerkt, in dit geval Flywise. Er is veel belangstelling voor de actie.

Het kwam de ACM ter ore dat het herroepingsrecht (voor wie zich bedenkt) niet gold voor onlinekopers. Bovendien voldeden bij Flywise de garantieregels en de algemene voorwaarden niet aan de wet. De instantie, die toezicht houdt op naleving van de regels die consumenten beschermen, trok daarop bij Kruidvat aan de bel.Lees ook: Kruidvat-verrassingsreis in strijd met de wet?

Bron: ANP