Kruidvat verrassingsreizen: reactie Flywise

logoflywise.jpg

Radar besteedde 2 september 2017 aandacht aan de verrassingsreizen die Kruidvat verkocht. Flywise, waar je je voucher moet verzilveren, reageerde schriftelijk.

Wij hechten er grote waarde aan duidelijk te communiceren aan onze reizigers en geen verborgen kosten te rekenen. Precies leveren wat wij beloven is dan ook wat wij doen, al meer dan 7 jaar lang. Onze reizigers betalen geen boekingskosten, administratiekosten, transactiekosten of dergelijke. Ook vermelden we voor het maken van een boeking duidelijk wat de reiziger kan verwachten bij het boeken van onze arrangementen. Wij vinden het dan ook jammer en vervelend dat er toch klachten zijn over onze verrassingstickets. Vanzelfsprekend beantwoorden wij iedere individuele vraag van klanten en zullen wij steeds proberen een passende oplossing te vinden. Dit geldt natuurlijk ook voor de klanten die zich bij Radar hebben gemeld. Als deze het op prijs stellen, ontvangen wij graag hun gegevens om te proberen in alle redelijkheid tot een oplossing te komen.

Beschikbaarheidsdatums van de reisjes

Wij informeren klanten vooraf dat de Verrassingsreis wordt aangeboden 'op basis van beschikbaarheid'. In het boekingsproces kunnen klanten voorkeursdata voor vertrek en andere voorkeuren (zoals het kiezen van vertrekluchthavens, het uitsluiten van bestemmingen, ontbijt, upgraden naar een 4-sterrenhotel, extra nacht bijboeken (tot maximaal 2 nachten), priority boeking maken (binnen 24 uur bestemming bekend), ruimbagage bijboeken en naaste zitplaatsen reserveren) opgeven. Indien de combinatie van voorkeursdata en eventuele andere preferenties van klanten niet beschikbaar zijn, sturen wij de klant alternatieve beschikbare suggesties toe. Dat kan bijvoorbeeld zijn een andere vertrekdatum of een andere vertrekluchthaven, of betaalde opties, zoals een upgrade van hotel of ontbijt. De klant is vrij om een van deze alternatieven te kiezen of deze af te wijzen. Mocht de klant alle aangeboden opties afwijzen dan proberen wij alsnog tot een passende oplossing te komen, hetgeen in nagenoeg alle gevallen lukt. Lukt zelfs dat niet dan behoort een terugbetaling altijd tot een van de mogelijkheden.

Over het uit kunnen sluiten van bestemmingen

Het gaat bij dit product om een verrassingsreis. Kenmerk daarvan is dat de klant van tevoren niet weet naar welke bestemming hij of zij vliegt. Toch kunnen klanten als zij niet naar een bepaalde bestemming willen reizen, deze bestemming bij het boekingsproces uitsluiten. Iedere bestemming kan worden uitgesloten bij het maken van de reservering.

De effectieve lengte van een driedaagse citytrip

Wij geven op onze website en, in het geval van een actie met een partner, zoals Kruidvat, ook in de actievoorwaarden, aan wat de klant kan verwachten bij het boeken van een 3-daagse verrassingsreis. Wij houden ons bij het in orde maken van iedere reservering strikt aan hetgeen dat wij op onze website en in de reserveringsvoorwaarden beloven. De klant is nooit 3x24 uur op de plaats van bestemming, de dagen waarop gereisd wordt tellen immers ook mee. Wij zorgen er wel steeds voor dat een terugvlucht nooit voor 08:30 uur vertrekt. Ook zorgen wij ervoor dat de vertrektijd van de heenvlucht niet meer dan 3 uur negatief afwijkt van de terugvlucht. In het meest “ongunstige” geval vertrekt de heenvlucht dan drie uur later dan de terugvlucht (bijvoorbeeld de heenvlucht om 13:00 uur en vertrek van de terugvlucht om 10:00 uur). Uiteraard proberen wij bij iedere reservering op basis van beschikbaarheid zo gunstig mogelijke vluchten te reserveren.

Wij verwijzen u ook naar de informatie op de website van Consuwijzer (ACM) aangaande dit onderwerp: https://www.consuwijzer.nl/vakantie-vrije-tijd/pakketreizen/door-ongunstige-reistijden-mis-ik-twee-dagen-van-mijn-vakantie-mag-dat

De bereikbaarheid bij klachten

Om klanten goed en snel te kunnen helpen, ook in het geval van een klacht, bieden wij Live Chat service aan. De klant kan direct snel en kosteloos spreken met een medewerker via onze chat service. Onze Live Chat is 7 dagen per week geopend van 8 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds. Indien een klacht niet direct via de Live Chat kan worden opgelost, wordt de klant gevraagd de klacht per email bij ons in te dienen. Wij doen ons best zo snel mogelijk, meestal binnen 48 uur te antwoorden op e-mail. Ons zijn ook geen gevallen bekend waarin wij niet binnen 48 uur een eerste reactie op een klacht per email hebben gegeven. Voor urgente klachten van reizigers tijdens de reis zijn wij 24 uur per dag op ons telefonisch noodnummer bereikbaar.

Meer over