background branding

Lange rij op de luchthaven? De beste tips om alleen met handbagage te reizen!

060722_koffervol.jpg

Het is een inmiddels veelbesproken onderwerp; de chaos en lange rijen op de verschillende luchthavens in ons land en inmiddels ook in andere landen. Daar komt nog bij dat de experts geen rooskleurig beeld zien voor de toekomst. De hoogste tijd dus om zelf je leven op het vliegveld makkelijker te maken. En wel door alleen handbagage mee te nemen.

Nu denk je misschien: ja maar ik ga drie weken weg, dat gaat nooit lukken! Maar uiteindelijk heb je op reis altijd veel minder nodig dan je van tevoren denkt. Radar geeft je de beste tips om die kleine koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken, zonder dat je items zal missen op vakantie. 

1. Rol kleding in vacuüm zakjes

Dit begint bij je kleding zo klein mogelijk zien te maken, zodat je zoveel mogelijk ruimte overhoudt voor andere spullen. Door je kleding in vacuüm zakken op te rollen, haal je de lucht eruit en zal je kleding minder plek innemen. Ideaal dus, omdat je op die manier wel genoeg kleding mee kunt nemen. 

2. Beperk de hoeveelheid vloeistoffen

Moet je per se die grote fles zonnebrand al in Nederland aanschaffen of kan dat ook gewoon op de plaats van bestemming? De kans is groot dat het laatste ook mogelijk is. Denk ook goed na over andere producten die je mee wilt nemen, zoals scheerschuim, tandpasta of shampoo. En reis je met meerdere mensen? Deel in dat geval je cosmetica, zodat bijvoorbeeld iedere reisgenoot maar één fles hoeft mee te nemen. 

3. Rol je kleding op

Je kleding in bergen in je koffer stoppen is als het goed is al verleden tijd, maar hierbij toch nog een reminder. Oprollen zorgt voor meer ruimte in je koffer, omdat je daardoor ook nog allerlei hoekjes en gaten overhoudt waar je bijvoorbeeld ondergoed en sokken in kunt stoppen. Bovendien kreukt je kleding minder wanneer je het oprolt: win-win!

4. Mix en match

De regel is: twijfel je of je een kledingstuk mee moet nemen? Doe het dan niet. Uiteindelijk blijk je op vakantie al-tijd minder nodig te hebben dan je van tevoren denkt. En als je een item thuis ook al amper draagt, waarom zou je dat dan op vakantie opeens wel gaan doen? Zorg er daarnaast voor dat je de items die je meeneemt goed met elkaar kunt combineren, op meerdere manieren! 

Het is zaak om je outfits van tevoren te plannen, zodat je geen kledingstukken meeneemt die eigenlijk nergens bij passen. En denk aan kledingstukken die je zowel overdag als in de avond kunt dragen; of aan een badpak die ook als top kan fungeren of een zwembroek die je ook als korte broek aankan. 

5. Was of koop op bestemming

Vrijwel op iedere plek ter wereld is wel een wasmachine te vinden óf een winkel waar je spullen kunt kopen die je vergeten bent. Dit klinkt voordehandliggend, maar probeer dit echt in je achterhoofd te houden wanneer je je koffer inpakt. Je hoeft niet vier verschillende korte broeken mee, want die ene kun je ook daar wassen. En als je die nou kwijt raakt of beschadigd? Dan koop je daar gewoon een nieuw exemplaar!