background branding

Max Verstappens officiële shop stelt fans teleur met kleding van laag allooi | Radar Checkt!

Vol adrenaline en trots bestelden Max Verstappen-fans op 12 december (en daarna) truien, t-shirts en fotoboeken van hun held in de officiële Max Verstappen Fanshop. Want wie had dat gedacht dat een Nederlander ooit de Formule 1 zou winnen? Toch bleven veel fans teleurgesteld achter: hun bestellingen kwamen niet aan, ze kwamen heel laat en erger nog: de kwaliteit liet nogal te wensen over.

Zo bestelde Eva twee volwassen truien en een trui voor haar zoontje. Gek genoeg had één volwassen trui niet het label 'official product' erin en was de afwerking ook anders. 'Hij is qua gewicht even zwaar als de kindertrui, dus de kwaliteit is echt minder'. Ook de kleur lijkt anders en de afwerking van de touwtjes is verschillend. En Eva is lang niet de enige. Radar ontving talloze mails van teleurgestelde fans.

'Als de kindertruien straks te klein zijn en ik zet ze op Marktplaats, dan gaan mensen natuurlijk zeggen dat het neppers zijn', vertelt een andere gedupeerde. Dat de bestellingen wat vertraging opliepen door de enorme vraag na de overwinning van Verstappen is te begrijpen voor veel fans, maar dat de één een mooie trui heeft en de ander een 'Aliexpress kwaliteit', dat steekt.

Reactie Max Verstappen Fanshop

Na contact met Radar laat de Max Verstappen Fanshop aan alle kopers weten dat 'de servers van de fanshop haperden toen Max Verstappen op 12 december als eerste Nederlander de Formule 1 won. De vraag bleek alleen vele malen groter dan het aanbod dat wij vooraf hadden kunnen voorspellen en hopen. Diezelfde zondag schakelden we daarom meteen bij, met de gedachte om uiteindelijk geen enkele fan wereldwijd teleur te hoeven stellen.'

Alleen dat bijschakelen leverde geen maatwerk op, maar een bestelling die snel geleverd kon worden. En daarmee kwamen de truien waarover geklaagd wordt, in omloop. 'Deze hoodies en shirts bevatten alleen niet – in tegenstelling tot de eerste batch – een label met daarin ‘official product’, de koordjes kennen een andere afwerking en de items kennen een iets andere samenstelling van de stoffen.'

Wie niet tevreden is met zijn aankoop kan deze kosteloos retourneren, maar er worden geen nieuwe truien gemaakt. De keuze is aan de koper.  

Forumreacties

8
  • Door Radar

Vanaf 12 december bestelden grote groepen Max Verstappen-fans de verse merch die via zijn eigen Max Verstappen Fanshop te krijgen was na het winnen van de Formule 1. Maar omdat zóveel fans iets bestelden, bleek de voorraad al snel leeg te lopen en ontvingen vele fans daarna truien en t-shirts van lagere kwaliteit. Was jouw merch van goede kwaliteit of herken je je in dit verhaal? Laat het ons weten! Het fragment in de uitzending van 24 januari: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/max-verstappen-radar-checkt/

  • Door PeterPeters1966

Logisch dat ie dat doet. Pakken wat je pakken kan zolang het kan. Die Belg lacht zich rot om die gekke Hollanders die alles kopen met zijn naam en hoofd er op. En alles belastingvrij voor hem.

  • Door juliomariner

Denk je nu echt dat hij dat zelf op de markt brengt. Het is gewoon gelicentieerd, hij zal van elk verkocht product wel een percentage krijgen maar hij bemoeid zich echt niet met de inkoop etc.