Meatlovers uit Liegebeestverkiezingen, 'gestopt met misleiding'

170921 kalfsvlees.jpg

Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier trekt vleesmerk Meatlovers terug uit de Liegebeestverkiezing. Volgens de organisatie stopt het merk met misleiding over het welzijn van kalfjes.

Begin september nomineerde Wakker Dier wederom vijf merken of organisaties als Liegebeest van het jaar. Met de jaarlijkse actie wil de organisatie naar eigen zeggen de aandacht vestigen op misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn.

Meatlovers was begin september een van de vijf genomineerden, omdat het bedrijf volgens Wakker Dier onder meer onterecht beweerde dat de kalfjes stressloos leven en buiten grazen. "De misleiding over stressloos leven en grazen in de wei stond op de website en is inmiddels verwijderd. Op de verpakking van het kalfsvlees staat dat de dieren leven in ruime, diervriendelijke stallen. Dit wordt zo snel mogelijk aangepast volgens het vleesmerk", aldus Wakker Dier.

Nog vier kandidaten

Nu zitten nog vier ‘kandidaten’ in de verkiezing: Keurslagers, het PlanetProof-keurmerk voor zuivel, Olvarit en de kipsector. Consumenten kunnen nog enkele dagen stemmen. Volgende week woensdag maakt de dierenwelzijnsorganisatie bekend wie de ‘winnaar’ is.

Bron: ANP