background branding

Meer granen in meergranenmeel AH

meergranen-pannenkoekenmix-780.jpg

Albert Heijn past de samenstelling van zijn meergranen pannenkoekenmix aan na een actie van foodwatch.

De voedselwaakhond heeft dat zondag gemeld. In het pannenkoekenmeel blijkt vooral tarwe te zitten en maar een fractie aan andere granen zoals haver, gerst, rogge en boekweit. Volgens foodwatch is de hoeveelheid andere granen te verwaarlozen en bedraagt die nog minder dan het snufje zout in de mix (0,6 procent).

Misleiding

De voedselwaakhond spreekt van misleiding van de consument, ook al omdat de prijs van de meergranen pannenkoekenmix een vijfde hoger ligt dan voor gewone mix.

Nadat foodwatch de klacht via Facebook naar buiten had gebracht, liet de supermarktketen weten 'niet tevreden' te zijn met de samenstelling en daarom het product aan te passen. Vanaf oktober wordt het aandeel andere granen in de mix opgetrokken naar 18 procent.

Terugbrengen

Maar voorlopig blijft het product in zijn bestaande vorm in de schappen liggen. Ook de prijs wordt niet aangepast, laat een woordvoerster van de supermarktketen weten. Consumenten die niet tevreden zijn kunnen de pannenkoekenmix wel terug naar de winkel brengen. 'In het algemeen geldt dat voor al onze producten'.

Verwachting consument

AH gaat nu ook kijken of de benaming van andere producten 'overeenkomt met de verwachtingen van consumenten', zegt de woordvoerster. Dat maakt deel uit van een lopend programma om de hoeveelheid suiker en zout in etenswaren te verminderen. Volgens haar worden 'heel veel' producten onder de loep genomen, waarbij begonnen wordt met de voedingsmiddelen die het meest worden verkocht.

Bron: ANP

Foto: Albert Heijn