background branding

Top 5: Meest misleidende etiketten

top5-misleidend-780.jpg

Op de verpakking van havermoutrepen prijken een granaatappel en wat frambozen, en op de wikkel van kipnoedels stukjes kip. Maar vind je dit ook terug op de ingrediëntenlijst?

In de supermarktschappen vind je heel wat kleurrijke verpakkingen met afbeeldingen van bijvoorbeeld stukken fruit of vlees. Radar checkte de ingrediëntenlijst en zet de meest opvallende bevindingen voor je op een rij.

Heb jij een aanvulling? Laat het ons weten! Stuur een foto in via WhatsApp of de Radarapp.

1. 'Kip'-noedels van Unox

Op de verpakking van Good Noodles Kip van Unox staan stukjes kip afgebeeld, maar op de ingrediëntenlijst komt het woord 'kip' niet voor. Unox past naar aanleiding van het onderzoek van Radar de verpakking aan.

2. Havermoutrepen met 'granaatappel' en 'frambozen' van Quaker

Radar vroeg op Twitter: 'Wat denk jij: Hoeveel procent framboos zit er in deze verpakking? En hoeveel procent granaatappel?'

Esther reageert: 'Vaak maar tussen 1-5 procent'. Simone denkt dat het percentage het nog lager ligt. Ze schrijft: '0,4 framboos en 0,3 granaatappel, maar vast wel geconcentreerd appelsap'.

Wat blijkt? Er zit één framboos in anderhalf pak havermoutrepen en géén granaatappel (wél een natuurlijk aroma).

3. LiGA MilkBreak met 'aardbei'

In een verpakking met LiGA-biscuits zit 0,03% aarbeienpoeder. Dat betekent dat er één aardbei zit in... ruim 231 verpakkingen.

4. Crystal Clear Sinaasappel / Mandarijn 1,5 literpak

Je moet ruim 533 pakken van  Crystal Clear Sinaasappel / Mandarijn (1,5 liter) drinken om 1 sinaasappel binnen te krijgen (dan heb je overigens wel 2 mandarijnen opgedronken).

5. 'Perzikyoghurt'-drink van Jumbo

'Het lekkere van fruit samen met het frisse van zuivel', aldus de verpakking. Om één glas perziksap binnen te krijgen moet je wel 200 pakken leegdrinken.