Meer horecabedrijven overtreden regels

keuken.jpg

Meer horecabedrijven hebben vorig jaar de regels voor de hygiëne overtreden. Dat blijkt volgens Nu.nl uit cijfers van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

De NVWA legde in 2014 9177 maatregelen op aan 13.619 bedrijven na overtredingen van de hygiëne-eisen. In 2013 ging het om 8212 maatregelen voor 11.690 restaurants.

Maatregelen variëren

De maatregelen variëren van waarschuwingen en boetes tot een proces-verbaal. Een rechter kan dan uiteindelijk besluiten tot sluiting van de horecagelegenheid.

Zware overtredingen

Naast het aantal controles liep ook het aantal zware overtredingen op. In 2014 deelde de NVWA 37 processen-verbaal uit tegenover 23 in 2013. Dat is een van de zwaarste maatregelen die de inspectiedienst kan opleggen. In 2145 gevallen begingen horeca-ondernemers ernstige of herhaaldelijke overtredingen waarvoor de inspecteurs een boete uitdeelden, tegenover 1793 in 2013. Inspecteurs deelden 6995 waarschuwingen uit.

Bron: ANP / Nu.nl