Meer problemen op luchthavens: tientallen vluchten Transavia geschrapt

20052022-transavia.jpg

Vakantiegangers hebben er naast alle perikelen op Schiphol een nieuw probleem bij. Door personeelstekorten zijn volgens touroperators nu al tientallen vluchten van vakantievlieger Transavia geschrapt, meldt De Telegraaf. Vakbond FNV vreest dat de problemen deze zomer alleen maar erger worden.

EasyJet heeft namelijk ook al ingegrepen in toestellen tussen Groot-Brittannië en Nederland. De prijsvechter haalt zes stoelen uit een deel van de vliegtuigen om zo met een bemanningslid minder te kunnen vliegen. Vakbond FNV wijst erop dat cabinepersoneel van bijvoorbeeld Transavia naar KLM trekt en dat daardoor ook bij TUI het personeelsbestand onder druk staat. De touroperator heeft evenwel tot nu toe geen vluchten hoeven schrappen.

Voor vakantiegangers en reisbedrijven zorgen de vaak plotse annuleringen bij Transavia voor grote problemen. Bij een georganiseerde reis moeten bedrijven als TUI en De Jong Intra zich in allerlei bochten wringen om een vervangende vlucht te regelen en het reisschema om te gooien. Reizigers die zelf alles boeken, lopen het risico op extra hotelkosten. Transavia laat weten de annuleringen te betreuren.

Bron: De Telegraaf