background branding

‘Nationale-Nederlanden gaat houders woekerpolissen deels compenseren’

22-02-14-nn-nationale-nederlanden-verzekeraar-woekerpolis-compensatie.jpg

Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) gaat houders van woekerpolissen deels vergoeding bieden, meldt Stichting Wakkerpolis aan AMweb. Volgens de claimstichting gaat het om tienduizenden polishouders en bedragen van honderden tot duizenden euro’s per klant. 

Wakkerpolis voert sinds 2013 rechtszaken om vergoeding te eisen en heeft momenteel een zaak tegen NN lopen bij de rechtbank in Rotterdam. De stichting zegt dat de verzekeraar bij de rechtbank heeft erkend ‘dat ze meer kosten in rekening heeft gebracht dan is overeengekomen, in ieder geval voor beleggingsverzekeringen afgesloten vóór 1993.’ 

Nationale-Nederlanden gaat polishouders traceren wegens vergoeding

De polishouders die zijn bedoeld in deze erkenning, zouden enkele tienduizenden tellen. Zij worden nu getraceerd door NN zodat die hen schade kan vergoeden zoals die is berekend door NN zelf, meldt Wakkerpolis. De bedragen zouden variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

Update

Oproep: Meld je bij Wakkerpolis of Nationale-Nederlanden voor een schadevergoeding!

Nationale-Nederlanden is op zoek naar minstens 20.000 - 30.000 polishouders die in de periode 1990 tot en met 1992 een polis hebben afgesloten. Deze polishouders kunnen namelijk een schadevergoeding terugkrijgen van enkele duizenden euro's.

Ben jij een van deze mensen? Aangezien Nationale-Nederlanden moeite heeft met het lokaliseren van de juiste polishouders, is het zaak om je zelf te melden voor een schadevergoeding. 'Betreffende klanten kunnen zich melden bij Wakkerpolis of desgewenst bij NN zelf', aldus Wakkerpolis. 

Wakkerpolis roept consumenten op om zich te melden

Wakkerpolis-voorzitter Marnix Bos reageert: ‘Op zich is het een mooi eerste stapje dat enkele tienduizenden klanten momenteel al gedeeltelijk schadeloos worden gesteld door NN. NN vergoedt echter slechts een gedeelte van de totale schade en bovendien alleen nog maar voor polissen afgesloten vóór 1993.’ Bos vraagt aan consumenten met een NN-beleggingsverzekering van vóór 1993 om zich zo vlug mogelijk te melden bij Wakkerpolis, ‘zodat wij de berekeningen van NN voor hen kunnen controleren en waar nodig verdere actie kunnen ondernemen.’

Hoge Raad deed recent belangrijke uitspraak in woekerpolisaffaire

De Hoge Raad oordeelde op 11 februari dat aanbieders van woekerpolissen hun klanten mogelijk te weinig informatie hebben gegeven over de kosten, voorwaarden en risico’s van beleggingsproducten. Radar besteedt in de uitzending van 14 februari aandacht aan de uitspraak, die gevolgen kan hebben voor veel bedrijven die woekerpolissen verkochten, ook al werd hij gedaan in een zaak tegen NN. NN zelf stelde dat de uitspraak ‘geen directe gevolgen heeft voor klanten met een beleggingsverzekering’, terwijl claimstichtingen en de Consumentenbond hem vierden als een overwinning. 

Bron: AMweb