background branding

Niet werkende koolmonoxidemelder uit handel

koolmonoxidemelder-cb-780.jpg

Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat de koolmonoxidemelders van het model Carbon Monoxide Safe van importeur J&S Supply niet werken.

Bij een laboratoriumtest deden alle exemplaren van het model het niet. De melders reageerden op geen enkel niveau van concentratie koolmonoxide. Zelfs bij een dodelijke concentratie sloeg de melder geen alarm.

Geld terug

De Consumentenbond heeft importeur op de hoogte gebracht van de resultaten, die heeft daarop alle consumenten die de melder via zijn websites hebben gekocht per e-mail op de hoogte gebracht. De melder is inmiddels niet meer te koop. Een publieke melding van de terugroepactie ontbreekt echter nog. De Consumentenbond raadt consumenten die een Carbon Monoxide Safe nog in huis hebben aan zich direct te melden bij de importeur. Zij krijgen hun geld terug.

Radar besteedde eerder ook al aandacht aan koolmonoxidemelders. Uit die uitzending bleek dat geen enkele geteste melder volledig voldoet. Terugkijken kan hier.Lees ook: Koolmonoxide: Hoe voorkom je vergiftiging?

Bron: ANP