background branding

Nieuwe beveiligingslekken in WhatsApp

WhatsApp-telefoon-51715385_s.jpg

WhatsApp attendeert gebruikers op twee beveiligingslekken in de app, meldt RTL Nieuws. De kwetsbaarheden maken het mogelijk voor criminelen om op afstand aanvallen te kunnen plegen. WhatsApp heeft de problemen verholpen in de nieuwste updates. 

De lekken treden op tijdens het videobellen en bij het openen van een speciaal aangepast videobestand, laat WhatsApp weten. De lekken zijn door medewerkers van het bedrijf ontdekt. Een woordvoerder heeft bekend gemaakt dat er ‘geen aanwijzingen’ zijn dat de kwetsbaarheden actief zijn misbruikt.

Nieuwe updates

Heb jij WhatsApp? Je lost het probleem op door de nieuwste updates te installeren. Het lek is opgelost vanaf versienummer 2.22.16.12 en werkt voor zowel iOS als Android. Je kunt zien welke versie je hebt door bij de instellingen te kijken en naar Help te gaan. Bovenaan het scherm is dan te zien welk versienummer de gebruiker heeft.

Eerder gebeurd

Kwetsbaarheden in Whatsapp zijn eerder weleens misbruikt om te spioneren. Tenminste 1400 WhatsApp-gebruikers, waaronder ‘hoge ambtenaren overal ter wereld’, werden in 2019 gehackt met Pegasus-spyware door een beveiligingslek in de app. Het bedrijf heeft daarna NSO Group, de organisatie die Pegasus gemaakt had, aangeklaagd

Bron: RTL Nieuws