NS: 'Treinreizigers kiezen vaker voor rustigere trein door spaarprogramma'

nsappieleuk19042017.jpg

Het spaarprogramma van de NS waarbij reizigers worden beloond als zij de spits mijden, krijgt een vervolg. Vanaf woensdag kunnen treinreizigers op alle trajecten van en naar Utrecht Centraal punten sparen voor bijvoorbeeld gratis koffie of bioscoopkaartjes door minder volle treinen te nemen.

Dat schrijft het AD woensdag. Dankzij de proef wordt bijvoorbeeld ook de overlast van overvolle treinen beperkt. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het AD heeft opgevraagd over het spaarprogramma 'MyOV'.

Punten sparen

Je krijgt het meest aantal punten wanneer je met een trein reist die net voor of na de spits rijdt.  Wanneer je in de spits reist, krijg je geen punten. De MyOV-app is gekoppeld aan je ov-chipkaartaccount en de punten worden automatisch toegevoegd. In de app kun je zien hoeveel punten je voor een bepaalde treinreis krijgt en dus welke rit het meeste oplevert.

De NS startte de proef vorig jaar op al een aantal trajecten rond Utrecht. Sparen levert reizigers beloningen op in de vorm van gevulde koeken, bioscoopbezoek of tegoed bij Bol.com.

Minder drukte

Volgens NS reist 60 procent van de deelnemers in minder drukke treinen sinds ze deelnemen aan het spaarprogramma. 'We zien dat deelnemers vaker een rustiger trein nemen sinds ze meedoen', meent een woordvoerder van NS.

Bron: ANP MediaWatch / AD