Nummers van klanten van sekswerkers gewild voor afpersing

8maartsekswerkers.jpg

Nederlandse sekswerkers ontvangen sinds eind vorig jaar berichten waarin ze het aanbod krijgen om telefoonnummers van klanten te verkopen. Deze klanten worden vervolgens via Whatsapp afgeperst. Hun contact met prostituees wordt openbaar gemaakt als ze niet ruim 1000 euro betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer.

De slachtoffers krijgen een bericht dat als volgt begint: 'Luister gozer ik ga je dit nu maar 1 keer zeggen. Stop met Sexjobs.' Zodra zij hierop ingaan, krijgen ze te horen dat ze 1250 euro aan cryptovaluta's moeten overmaken om van alle problemen af te zijn. Het geld gaat naar criminelen die al langere tijd mensen via seksadvertenties proberen af te persen.

Duizend telefoonnummers voor 300 euro

Pointer heeft meerdere berichten ingezien waarin sekswerkers door deze criminelen zijn benaderd om hun klantenbestand te verkopen. Het aanbod is duizend telefoonnummers voor 300 euro. Daarnaast zijn er meerdere slachtoffers gevonden die worden lastiggevallen. Bij de politie zijn minstens twee aangiften gedaan van afpersing.

Bron: ANP