background branding

'Omdat je toch op de kleintjes blijft letten': camera AH-handscanner wel degelijk aan volgens consument

29102021 AH slogan - V2.jpg

De handscanners van Albert Heijn (AH) houden de gemoederen bezig. Waar de supermarktketen eerder nog verklaarde dat de camera uitstaat, bewijst een oplettende consument het tegendeel. De oude AH-slogan, 'Omdat je toch op de kleintjes blijft letten', heeft hiermee een hele nieuwe betekenis gekregen. Of is er toch iets anders aan de hand?

De supermarkt maakt sinds 2019 gebruik van een nieuwer model handscanners met aan de voorkant een kleine cameralens.

Eerdere reactie AH

Uit meldingen blijkt dat veel mensen dit geen prettig idee vinden. Naar aanleiding hiervan vroeg Radar eerder al om een reactie. AH-woordvoerder Ronald van der Aart liet toen weten dat de camera’s niet aanstaan. Je kunt de volledige reactie hier lezen:

Camera op handscanners van Albert Heijn: 'Worden we bekeken?'

Camera tóch aan?

Maar toen een consument een bezoek bracht aan een filiaal in Gelderland, bleek het toch anders te zitten. De camera van één van de handscanners bleek tot haar verbazing aan te staan. De vrouw maakte een filmpje om het aan te tonen.

Filmpje handscanner Albert Heijn

Foutje, bedankt!

Ook de consument vroeg om opheldering, waarop de Klantenservice van AH het volgende meldde: 'Wat vervelend dat dit is gebeurd. We kunnen ons voorstellen dat je geschrokken bent. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de camera aanstaat.'

De supermarktketen verklaarde dat het om een fout ging. 'We hebben het uitgezocht en door een samenloop van omstandigheden – die gelukkig zelden voorkomt – was een verkeerd scherm zichtbaar. Vanuit dat scherm kun je de zelfscan-app opstarten, maar helaas in dit geval heeft iemand de camera-app kunnen opstarten. We nemen maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.'

Maar het is wel opmerkelijk dat de klantenservice ook zei dat 'klanten in de toekomst - uiteraard alleen na toestemming van degene die de handscanner gebruikt – beter kunnen worden geholpen met boodschappen doen met de camera'. Zie hier de volledige reactie:

00 29102021 AH.jpeg
Reactie van de klantenservice

Jumbo

Ook Jumbo maakt gebruik van handscanners met een camera. Heeft de supermarktreus plannen om de camera ooit te gaan gebruiken? Je leest het hier:

Word je gefilmd terwijl je je boodschappen doet bij Jumbo?