Online.nl vaak offline

Online.nl is een provider die internet-, (interactieve) televisie en telefoondiensten aanbiedt. Dit gaat echter niet altijd zonder problemen. Online, en de klantenservice van het bedrijf, blijkt dikwijls offline.

Radar krijgt veel mails binnen over de provider Online.nl. Van problemen met de aansluiting tot een tegenvallende internetsnelheid, en van een wegvallende televisie-, telefonie- en/of internetverbinding, tot problemen met het doorgeven van een verhuizing. De in de mails beschreven problemen lopen erg uiteen.

Klantenservice?

Opvallend zijn de hoeveelheid klachten waarin de klantenservice van Online.nl een grote rol speelt. Klanten worden van het kastje naar de muur gestuurd. Hun problemen worden vaak niet opgelost.

Consumentenbond

Ook de Consumentenbond ziet een stijging in klachten rondom Online.nl. Babs van der Staak van de Consumentenbond geeft aan de hoeveelheid klachten opvallend te vinden. Er komen namelijk meer klachten over Online.nl binnen dan over UPC, XS4ALL of T-Mobile. 'Terwijl dat toch grotere providers zijn', aldus Babs. 

De Consumentenbond heeft Online.nl aangesproken op deze klachten. Online.nl geeft aan de problemen te herkennen, maar ze inmiddels grotendeels te hebben opgelost. De hoeveelheid klachten neemt echter niet af.

Problemen opgelost?

Ook Leny van Verseveld, Umit Erdem en Jurjen Rutgers hebben problemen met Online.nl. Alle drie hebben gedurende een lange tijd intensief contact gehad met de klantenservice van Online.nl voor verschillende problemen.

Simpelweg resetten

Leny merkte ongeveer een maand geleden dat ze niet gebeld kon worden op haar huistelefoon. Nog een laatste maal neemt ze tijdens de opnames contact op met de klantenservice van Online.nl. Op dat moment geeft de klantenservice aan dat ze haar modem simpelweg moet resetten. Hierna is het probleem opgelost. Op de vraag waarom dit een maand moest duren, heeft Online.nl geen duidelijk antwoord. 

Restitutiegeld

Ook met Umit en Online.nl verloopt de communicatie stroef. Door problemen met zijn internetverbinding heeft hij zijn abonnement bij Online.nl vroegtijdig stop kunnen zetten. Online.nl belooft hem zijn geld te restitueren. Umit heeft uiteindelijk meer dan een jaar moeten wachten op zijn beloofde geld. 

Jurjen is onlangs verhuisd. Dit gaf hij netjes aan bij Online.nl. Het bedrijf zou het in orde maken. Nu, een aantal maanden later, heeft Rutger nog steeds geen internet op zijn nieuwe adres. Wederom belooft Online.nl er alles aan te doen, maar tot op heden heeft Jurjen geen positief bericht gehad.

Reactie Online.nl

Online.nl wilde niet in de studio komen. Het bedrijf heeft wel een schriftelijke reactie gegeven.

De Consumentenbond besteedt op hun website ook aandacht aan Online.nl, in de vorm van een stappenplan met voorbeeldbrieven. Deze vind je hier.

Forumreacties

9
  • Door Radar

Verschillende klanten van telecomprovider Online.nl hebben te kampen met problemen. Zo hebben ze last van een wegvallende internet-, telefoon of televisieverbinding, tegenvallende internetsnelheid of problemen met de aansluiting. Online blijkt dus dikwijls offline. Lukt het Online.nl om deze problemen op te lossen? Lees meer: http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/22-12-2014/onlinenl-vaak-offline/ Maandag 22 december in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door eddy123

Verschillende klanten van telecomprovider Online.nl hebben te kampen met problemen.
Ook lullig dat je er na 3 dagen tijd nog geen enkele reactie op hebt gekregen. En nee, ik ben zeker niet van de provider, ik weet dat deze provider in het verleden vaak problemen had. Ik zou het onderdeel maar schrappen als ik jullie was ....

  • Door wieder

Helaas weet ik iets meer dan de gemiddelde mens over het bedrijf Online. Nou ja, voordat ze verkocht werden aan M7Group dan. CanalDigit&Online worden samengevoegd en euh... geen idee verder. LOL. Ik denk niet dat er bij Online meer of minder mensen last van storing hebben dan bij een andere xDSL-provider. De helpdesk is/was best goed, dus waar Radar de klachten vandaan haalt: geen idee.