Opgelet: Nog steeds waardebon-winacties in omloop

waardebonnen-deel2-780.jpg

'Gratis gehoorapparaat testen', 'Win een bol.com cadeaukaart' 'Test nu Nespresso machines': komen deze teksten je bekend voor? Radar krijgt nog vaak waardebonnen doorgestuurd van oplettende consumenten. Wat kun je ertegen doen?

Radar waarschuwde in september 2015 voor deze spammails.

In de berichten staat vaak een tekst in de trant van 'Win een waardebon ter waarde van van bedrijf X' of: 'Test nu dit product'. Je wordt extra verleid om te klikken door zinnen als 'Reageer snel want de tijd om mee te doen verloopt snel!' of: 'Nog 45 testers gezocht!'.

Dat klikken kun je beter niet doen. Het kan zijn dat je wordt doorgesluisd naar een telefonisch quiz, of er wordt bijvoorbeeld geprobeerd om je een duur sms-abonnement aan te smeren. (Terugkijken: Radar neemt de proef op de som en doet mee met een telefonische quiz).

Hoe kom je ervanaf?

Afmelden voor de waardebonnen? Negeer de afmeldlink die vaak onderaan in de mail staat! Klik je wel, dan laat je weten dat je mailaccount actief is en wordt de toestroom aan waardebonnenmails alleen maar meer.

Wat je wel kunt doen: de afzender blokkeren via de eigen mailprogramma en het bericht als spam markeren. Meer tips vind je hier.