background branding

Oplichters maken ouderen geld afhandig door nieuwe truc met 'cadeaudoos'

100822_cadeaudoossite.jpg

Meerdere Haagse ouderen zijn de dupe geworden van oplichters die met een 'cadeaudoos' geld proberen af te troggelen. De politie-eenheid Den Haag waarschuwt voor deze nieuwe manier van oplichting, die inmiddels in de hele hofstad voorkomt, schrijft De Telegraaf.

Volgens de politie is er sprake van een nieuwe methode, waarmee slachtoffers nieuwsgierig worden gemaakt. 'Ze doen zich bij de deur voor als bezorgers, dragen een uniform van een bekend postbedrijf en hebben een doosje met de naam van de bewoners en een pinapparaat bij zich', vertelt een woordvoerster. De oplichter doet nu net alsof hij een cadeautje komt brengen. 

Betalen omdat het 'pakketje niet is gefrankeerd'

'De bezorger vertelt dan dat het pakketje niet gefrankeerd is en dat er eenmalig met de bankpas 1,50 euro moet worden gepind', zo doet de politie een boekje open over de werkwijze. Als dat mislukt, helpt de nepbezorger, die op dat moment de pincode al heeft gezien, een handje, waarna de cadeaudoos en bankpas worden overhandigd. 'Eenmaal binnen', zo schrijft de politie Loosduinen op Facebook, 'ziet u dat het niet uw eigen pas is, maar van iemand anders. De bezorger is er met uw bankpas vandoor en u heeft de pas van de vorige oplichting.'

Bron: De Telegraaf