background branding

Ouderenbond start advieslijn om internetfraude te voorkomen

08:04 computer ouderen.jpg

De ouderenbond ANBO heeft een telefoonlijn geopend waar senioren hulp kunnen vragen om internetfraude te voorkomen. De advieslijn moet voorkomen dat ouderen het slachtoffer worden van online-oplichting of telefoonfraude.

De ANBO wil met advies ouderen 'gehaaider' maken. Zo moeten ze criminelen te slim af zijn. Bellers naar de advieslijn krijgen tips over de onlineveiligheid en over de veiligheid van de woning. De telefoonlijn is onderdeel van de campagne Senioren en Veiligheid, waar ook de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid aan meewerken.

Meldingen Fraudehelpdesk vaak van ouderen

Meer dan de helft van de meldingen bij de Fraudehelpdesk van fraude via WhatsApp kwam van 56-plussers. Bij oplichting waarbij de oplichter zich voordoet als de bank of een andere instantie kwam 81 procent van de meldingen van ouderen, aldus de ANBO. Radar besteedde eerder al aandacht aan de miljoenenschade door deze vorm van oplichting. Je kunt de uitzending over bankfraude hier terugzien. Met advies moeten er flink minder meldingen komen. In dit artikel hebben we enkele handige tips voor je op een rijtje gezet om jezelf te beschermen tegen internetoplichting

Bron: ANP