Pakketkluizen bij Albert Heijn voor ophalen en terugbrengen pakketjes

4aprilbudbee.jpg

Het ophalen en retourneren van pakketten moet makkelijker gemaakt worden door pakketkluizen, waar klanten onder meer hun bol.com-pakketjes op kunnen halen en ook weer retourneren. Dit plan wordt geinitieerd door de Albert Heijn, bol.com en bezorgdienst Budbee, bericht Nu.nl. 

In plaats van de afhaalpunten van bol.com komen er nu pakketkluizen in bijna alle Albert Heijn-vestigingen. Vanaf deze week worden de eerste kluisjes geïnstalleerd in 15 filialen van de Albert Heijn in Nederland en België. In de komende twee jaar worden de kluisjes in 700 winkels geplaatst. De kluisjes staan net in of buiten de winkels en hebben verschillende groottes. 

Code benodigd: daarmee kan de kluis open

Na het bestellen krijgen klanten een bericht wanneer hun pakket aan is gekomen. In dat bericht staat een code waarmee klanten de kluis kunnen openen. 

AH-topvrouw Marit van Egmond zegt dat klanten digitaal steeds fijner vinden. 'Dat zien we onder meer in het gebruik van de zelfscan en de AH-app waarin alles digitaal bij elkaar komt. Met de introductie van pakketkluizen wordt het voor klanten nog makkelijker een pakketje op te halen of te retourneren.'

Bron: Nu.nl