background branding

Pensioenen zorgfonds PFZW stijgen met 6 procent, volgt de rest?

Pensioen-ouder-echtpaar175473986_s.jpg

Zorgfonds PFZW verhoogt de pensioenen vanaf 1 januari 2023 met 6 procent, meldt NU.nl. Het gaat financieel goed met het fonds en het heeft daardoor genoeg ruimte om de pensioenuitkeringen volgend jaar te verhogen. De premie voor degenen die in de toekomst met pensioen gaan, blijft hetzelfde.

Veel huishoudens hebben te maken met inflatie en de hogere uitgaven voor brandstof, energie en boodschappen die daarbij komen. Uit cijfers van statistiekbureau CBS blijkt dat de prijzen in september gemiddeld 14,5 procent hoger waren dan een jaar eerder.

Pensioenen lang niet verhoogd

PFZW laat weten dat de pensioenen met dat percentage verhogen, niet mogelijk is. Het pensioenfonds hoopt dat de verhoging van 6 procent wat verlichting kan bieden. Op 1 oktober gingen de pensioenen van PFZW al met 2,7 procent omhoog. Pensioenen van veel Nederlanders zijn al jarenlang niet verhoogd. Dit kwam doordat veel fondsen financieel de middelen niet hadden. Dit begon een probleem te worden, omdat de prijzen van producten en diensten wel opliepen.

Afwachten op andere pensioenfondsen

Door de financieel verbeterde positie zijn er bij PFZW dus twee verhogingen in korte tijd. Ook bij veel andere pensioenfondsen gaat het financieel beter. Of die hun pensioenen volgend jaar ook verhogen, wordt in de komende weken bepaald.

Bron: NU.nl