background branding

Pensioenfonds ABP gaat hulp aanbieden voor mensen met financiële problemen

28072021 geld.jpg

Pensioenfonds ABP gaat zich inzetten voor een Nederland zonder schuldzorgen. Daarvoor gaat het grootste pensioenfonds van het land een samenwerking aan met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Dit initiatief heeft als doel om Nederlanders preventief uit de schulden te houden.

Ruim een op de vijf huishoudens in Nederland zou nu moeite hebben om maandelijks de rekeningen te betalen. Natuurlijk kunnen ook deelnemers van pensioenfondsen daarmee te maken krijgen. Door samen met NSR 'proactief en vroegtijdig' hulp te bieden, hoopt ABP dat deelnemers die mogelijk in de financiële problemen zitten weer grip op hun financiën krijgen.

Hulp

Medewerkers van de klantenservice van pensioenuitvoeringsorganisatie APG, die optreedt namens ABP, zijn inmiddels getraind om signalen die duiden op mogelijke betalingsproblemen in een vroeg stadium te herkennen. Mocht de betreffende pensioendeelnemer daarvoor open staan, dan biedt APG hulp aan. Deze hulp bestaat dan uit het meedenken in oplossingen en welke instanties daar bij kunnen helpen.

NSR

NSR bestaat al langer. Tal van organisaties en overheden zijn er al bij aangesloten. Het gaat onder meer om de gemeentes Rotterdam, Eindhoven en Groningen en bedrijven als de NS, Vattenfall, VGZ, Aegon en ABN AMRO.

Bron: ANP