PGB's

Mensen die chronisch ziek zijn en daarvoor veel bijzondere uitgaven moeten doen, krijgen een persoonsgebonden budget (PGB). Dit geld kunnen ze vrij besteden aan zorg. Er zijn bemiddelingsbureaus die de administratieve rompslomp rondom een PGB uit handen nemen en deze zorg regelen. Dit is handig en makkelijk, maar is het wel zo verstandig om je PGB uit te besteden? En kloppen de rekeningen wel die deze bureaus declareren wel? TROS Radar duikt diep in de wereld van de PGB's.

Forumreacties

106
  • Door Radar

Mensen die chronisch ziek zijn en daarvoor veel bijzondere uitgaven moeten doen, krijgen een persoonsgebonden budget (PGB). Dit geld kunnen ze vrij besteden aan zorg. Er zijn bemiddelingsbureaus die de administratieve rompslomp rondom een PGB uit handen nemen en deze zorg regelen. Dit is handig en makkelijk, maar is het wel zo verstandig om je PGB uit te besteden? En kloppen de rekeningen wel die deze bureaus declareren wel? TROS Radar duikt diep in de wereld van de PGB’s. Live uitzending: maandag 9 februari 2009, 20.30 uur, Nederland 1

  • Door janxx

pgb wijst te gemakkelijk een bedrag toe. ik ben hier ook en beetjedupe van geworden. ik kreeg bijna 2000 euro toegewezen. in januarie weer alls terugbetalen aan cak. 2000 euro netjes volgens regeltjes betaald en dan weer 2000 euro terugbetalen. pgb mag zich het geld houden ik hoef niks meer.

  • Door joze12

Wij vinden het heel erg dat PGB zo negatief in de publiciteit komt. Er zal best een kern van waarheid inzitten. Maar dan gaat het om mensen die hun PGB uitbesteden aan malafide bureau,s. Maar als je het door SVB lat doen zijn er geen problemen. Die doen het correct, wij hebben een PGB voor onze chronisch zieke dochter.En alles klopt, ze mogen mijn boekhouding nakijken. Het vervelende is natuurlijk weer: straks zijn de eerlijke chronischzieken die er wel goed mee om gaan en het nodig hebben weer de dupe. Vind dit heel erg dat je niemand meer vertrouwen kunt.