PostNL bezorgt genoeg brieven op tijd

PostNL heeft vorig jaar genoeg brieven op tijd bezorgd om aan de wettelijke eisen te voldoen. Dat meldde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag.

Het postbedrijf bezorgde 95,8 procent van de brieven die in Nederland in zijn bussen werden gedaan op tijd. Daarmee werd de eis van 95 procent gehaald. In 2012 wist PostNL niet aan de eisen te voldoen. Dat jaar werd slechts 93,9 procent van de brieven op tijd bezorgd.

De bezorging leed in 2012 onder de grote reorganisatie die PostNL doorvoert. Vanwege de slechte resultaten werd dat proces in de loop van dat jaar opgeschort en werden de plannen begin vorig jaar aangepast. Daardoor blijven er meer sorteercentra open dan eerder gepland en blijven meer postbezorgers in dienst.Minder brieven

De reorganisatie is noodzakelijk omdat door de opkomst van e-mail steeds minder brieven worden verstuurd in Nederland. PostNL verwacht dat de Nederlandse postmarkt dit jaar met 9 tot 12 procent krimpt. In de eerste helft 2014 werden ruim 11 procent minder brieven verstuurd dan een jaar eerder.

Ook het aantal servicepunten van PostNL voldeed vorig jaar aan de eisen. Het bedrijf moet minimaal 2000 locaties hebben waar het zijn diensten aanbiedt. Die servicepunten moeten voor 95 procent van de Nederlanders binnen een straal van 5 kilometer te bereiken zijn.

Bron: ANP